Yerli ve Milli Ürünleri Destekleme Vizyonuyla Tespit Ettiğimiz Açıklıklar Ulusal ve Uluslararası Platformlarda Duyuruldu

Ticaret Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Yerli ve Milli Ürünleri destekleme vizyonuyla siber güvenliğe katkı sağlamak adına tespit etmiş olduğu açıklıklar ulusal ve uluslararası platformlarda duyurulmuş olup kapatılması konusunda destek sağlanmıştır.

24 Kasım 2023

 




Genel Müdürlüğümüz, bakanlığımızın kritik altyapılarını ve hassas bilgilerini siber saldırılara karşı korumanın önemini benimseyerek, bu alanda etkin bir savunma mekanizması oluşturmayı hedeflemektedir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ile birlikte, yerli ürünleri desteklemek ve geliştirmek amacıyla Genel Müdürlüğümüzce çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda, siber güvenlik alanındaki çeşitli Ar-Ge çalışmaları ile güvenlik açıklarını tespit etmeye, saldırıları önlemeye ve siber tehditlere karşı direnci artırmaya yönelik çözümler geliştirmekteyiz. Bilgi Güvenliği Şubemiz tarafından yürütülmekte olan çalışmalarla siber güvenlik ekosistemine katkıda bulunmaktayız.

Bilgi Güvenliği Şubesi personelimiz tarafından ulusal ve uluslararası platformlarda (CVE-2023-5921, CVE-2023-6011) ve USOM TR-23-0650 kodları ile duyurulmuş olan açıklıklar tespit edilmiş ve kapatılması konusunda destek sağlanmıştır.

Siber güvenlikte yerli ve milli ürünleri destekleme vizyonumuz doğrultusunda, gerçekleştirilen iş birliği ve katkılar, ülkemizin ulusal siber savunma mekanizmasını güçlendirmeye önemli bir katkı sağlayacaktır.
 
https://www.usom.gov.tr/bildirim/tr-23-0650
https://nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2023-5921
https://www.cve.org/CVERecord?id=CVE-2023-5921
https://nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2023-6011
https://www.cve.org/CVERecord?id=CVE-2023-6011